ERP: het kloppend hart van je kmo

Als (toekomstige) zaakvoerder weet jij maar al te goed dat efficiëntie key is in een succesvol bedrijf. Op zoek naar een manier om dit aspect te verhogen? Denk dan eens aan een uitgewerkt, krachtig ERP-systeem. Hiermee integreer je alle bedrijfsprocessen in één praktische tool. Zo heb jij in één vingerknip een compleet overzicht van alle activiteiten binnen je kmo. Het helpt bijvoorbeeld de afdeling sales met het beheren van bestellingen, terwijl finance het gebruikt voor een snelle financiële afsluiting. Kortom: het centrale softwaresysteem verhoogt in no-time de productiviteit én omzet van je kmo. 

Wat zijn de voordelen voor mijn bedrijf?

Ben je eigenaar van een kmo? Dan is een geïntegreerd ERP-systeem essentieel omwille van de ontelbare voordelen. Het allergrootste voordeel is de integratie van alle bedrijfsprocessen in één centraal systeem. Dit overzicht heeft een efficiëntere werking en toenemende productiviteit als gevolg. Concreet betekent dit: tijdsbesparing en een verhoogde omzet. Twijfel je nog steeds of dit wel de juiste oplossing is voor je bedrijf? Weet dan dat er voor elke kmo een aangepast ERP-systeem bestaat. Run je bijvoorbeeld een productiebedrijf? Dankzij ERP-software ben je in staat om productieprocessen te stroomlijnen, voorraadniveaus te optimaliseren en handige rapporten te draaien.

Kies de ideale ERP-match

Welk doel je ook wil bereiken met je bedrijf, een centrale software is steeds een must. Maar welke ERP systemen zijn er dan? In totaal zijn er 3 verschillende ERP-systemen. Het enige wat jij moet doen is de juiste match kiezen voor je onderneming. We starten met de eenvoudigste versie: ERP on-premise. Dit systeem beheert al je data simpelweg op de interne server van je bedrijf. Bovendien vervul je alle noden optimaal door zijn aanpasbare functies. De tweede vorm van ERP is ERP cloud, waarmee je altijd en overal toegang hebt tot je realtime data. Aan de hand van een handige abonnementsformule schaf je deze service aan. Een gelijkaardige optie is een web-based ERP-systeem, dat toegankelijk is binnen een webbrowser. Het beste van beide systemen combineren? Kies dan voor ERP hybride, de meest praktische optie uit het rijtje. 

Perfecte ERP-implementatie

Jouw ideale ERP-systeem gevonden? Dan volgt er nog een laatste stap alvorens je er de voordelen van zal merken: de implementatie. Dit is vooral geen kleine stap, waardoor je best rekening houdt met volgende twee aandachtspunten. Zorg ten eerste voor opgeschoonde, geordende data. Dit zal de implementatie al een stuk vereenvoudigen. Vergeet ten tweede niet je het nieuwe systeem grondig moet uittesten. Zo weet je zeker dat alles werkt zoals het hoort. 

Berichten gemaakt 35

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven