Het beste uit de Franse keuken 

Frankrijk heeft heel wat te bieden. Naast het prachtige landschap en de verfijnde cultuur is ook de Franse keuken een wereldwijd fenomeen. In deze blog vind je 4 heerlijkheden uit de Franse keuken die toevallig allemaal met een ‘b’ beginnen. Bon appétit! 

Baguette

Er gaat niets boven een verse baguette als ontbijt. Als dat nog even kan in een Franse setting op een balkonnetje in een authentieke Parijse wijk, dan is het helemaal goed. Maar ook een lekkere verse baguette van hier bij de bakker op zondag heeft een bepaalde ‘je ne sais quoi’. Net dat tikkeltje meer. Wist je dat een baguette, of een stokbrood zoals dat in het Nederlands net iets minder romantisch klinkt,  is eigenlijk ontstaan in Oostenrijk. Toch iets minder Frans dan gedacht dus. Baguette betekent ook gewoon stokje overigens, maar dat terzijde. 

Bordeaux

‘s Ochtends is misschien nog wat vroeger, maar zeker geschikt tijdens de lunch of diner: een glaasje overheerlijke Bordeaux wijn uit de gelijknamige wijnstreek aan de Gironde. Geen wijnkenner, maar toch zin in een lekkere wijn? Of op zoek naar een goede fles bij een volgend etentje? Dan is het verstandig om even in de lokale wijnwinkel een praatje te maken en wat info te vragen. Deze kenners weten echt waar ze over praten en helpen je met plezier een Bordeaux uit te kiezen die perfect bij jouw smaak past. Zo kan jij uitpakken met je nieuwe wijnkennis bij je vrienden en drinken jullie zonder twijfel een hoogstandje uit de streek. Tchin-tchin! 

Brie

Hmmm, Franse kazen. Je bent er helemaal wild van of je kan ze niet ruiken – en ruiken doe je ze maar al te goed. Brie is een klassieker en eigenlijk nog een van de mindere ‘stinkerds’. Het is een zachte kaas die wereldwijd gesmaakt wordt door jong en oud. Brie wordt zowel van rauwe als gepasteuriseerde koemelk gemaakt. Misschien niet volledig volgens Franse traditie, maar wel verdomd lekker is een broodje brie met honing noten en rucola. Heerlijk op een verse baguette! 

Baret

Ga je al dit lekkers eten? Zet dan gerust een baret op je hoofd terwijl je door de straten flaneert en nog een leuke winkel binnenwandelt om Franse rode wijn te kopen, want een Franse avond vraagt nu eenmaal om een gelijkaardige setting. Een baret is een typisch Frans hoedje dat je meteen herkent aan zijn ronde vorm en kort piekje bovenaan. Adellijken, geestelijken, kunstenaars, militairen en modegoeroes dragen dit Franse hoedje uit het Baskenland en zelfs Prince zong erover in het liedje “Raspberry Baret”. Je ziet het, iedereen is er verzot op en draagt het. Nu jij nog.

Berichten gemaakt 34

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven