Met de auto op vakantie, alleen maar voordelen

Met de hele familie op vakantie? Dan is een autoreis over het algemeen goedkoper voor je portemonnee. Met z’n vieren op het vliegtuig naar het zuiden, daar betaal je toch al wel wat voor. Alternatief? Gewoon gezellig met de auto dus! En er zijn nog heel wat voordelen verbonden aan een vakantietrip met de auto en je leest hier dewelke.

Een koffer vol reisplezier

Ga je met de auto op vakantie, kies dan voor een ruim exemplaar zoals een Toyota Hilux tweedehands. Deze auto betekent veel comfort, want je hebt genoeg ruimte voor die extra reistas of twee. Met de trein of met het vliegtuig is bagage gelimiteerd. Met de auto daarentegen is het gewoon inladen, vertrekken en klaar. Er kunnen dus heel wat spullen mee, als dat niet handig is. Zeker met kleine kinderen is het fijn om goed voorzien te zijn van alle belangrijke spulletjes, kleertjes en favoriete knuffels. Je bent misschien wel net iets langer onderweg dan met het vliegtuig, maar je kan wel een hele hoop extra spullen meenemen en da’s ook wat waard. Bovendien begint je vakantie al zodra jullie thuis vertrekken en dat doe je liefst zo relaxed mogelijk. Als je je autoroute wat slim aanpakt, kan je best leuke plekjes tegenkomen en genieten van welverdiende rust onderweg. Om de kids op de achterbank in toom te houden, kan je ervoor zorgen dat je een iPad meeneemt, of wat reisspelletjes voor in de auto als afwisseling. En natuurlijk mag je niet vergeten om op tijd een plasstop in te lassen om de beentjes te strekken en wat frisse lucht te nemen.

Vrijheid met de auto

Nog een groot voordeel van een autovakantie: je gaat en staat waar je wil en dat begint al bij het vertrek. Ben je van plan om op dinsdag te vertrekken, maar er is er toch iets tussengekomen? Geen zorgen, want met de auto heb je de vrijheid om gewoon een dagje later te vertrekken. Je bent immers niet gebonden aan een bepaald vertrekuur. Je hoeft niet te stressen en je niet te haasten om het vliegtuig niet zou missen en je zal je ook niet ergeren aan treinen die vertraging hebben. Zalig toch? Je staat en gaat waar en wanneer je wil. Die vrijheid is onbetaalbaar. Op doorreis en alle hotels in de buurt zitten vol? Je kan in het slechtste geval nog altijd slapen in de auto. Leg een dik deken en een kussen in je koffer, zo ben je altijd voorbereid. Zelfs al rijd je naar het zuiden, ook daar durft het ‘s nachts stevig af te koelen. Raam op een kiertje voor wat frisse lucht en je bent klaar voor de nacht. 

Grote luxe? Dat is niet het geval, tenzij je met een tweedehands Audi rijdt. Audi’s zijn over het algemeen best grote auto’s en ook comfortabel om een nachtje door te brengen. Handig? Zeker wel! Bovendien kan je gewoon op je eigen tempo reizen en ook geen onbelangrijk aspect: je ecologische voetafdruk is een pak kleiner ten opzichte van het vliegtuig dat je neemt om in het zuiden te geraken.

Berichten gemaakt 34

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven