container huren

Waarom je tijdens de verbouwing een container wilt huren

Zoals jullie weten zijn mijn vriend en ik afgelopen week begonnen met de renovatie van ons huis. Onze jaren dertig woning wordt volledig op de kop gezet. We hadden er heel veel zin in, maar ik zag er stiekem wel een beetje tegenop. Alles was nagenoeg geregeld, tot onze aannemer maandagochtend op de stoep stond en ontdekte dat er geen container stond. “Waar moet al het sloopafval dan naartoe?”, vroeg hij mij. Daar stond ik met mijn mond vol tanden. Ik dacht dat ik ervaring had met dit soort dingen, maar ik werd even goed met mijn neus op de feiten gedrukt. Gelukkig konden we alsnog razendsnel een afvalcontainer regelen en kon de aannemer dezelfde dag nog aan het werk. Pfieuw! Daar kwamen we goed weg. Ik wilde natuurlijk echt geen vertraging oplopen.

Regels omtrent sloopafval

Sloopafval is vaak veel te groot en grof om weg te gooien bij je normale vuilnis. Daarom kun je big bags kopen of huren en je grofvuil laten ophalen. De regels verschillen per gemeente. Wij hadden van tevoren afgesproken met onze aannemer dat wij alles zouden regelen voor de afvoer van ons sloopafval. Ik had daar in alle hectiek gewoon niet meer aan gedacht. Omdat we diverse muren gaan slopen dachten we direct aan een container huren. Die wordt door de verhuurder ook weer opgehaald, zodat we in één keer van al ons afval af zijn. Ideaal natuurlijk. Zo hoeven we zelf niet naar de sloop te rijden.

Waar moet je rekening mee houden?

Als je een container huurt moet je natuurlijk rekening houden met de toegankelijkheid van die container. Het is ideaal als het gesloopte materiaal zó de container in gekiept kan worden. Bovendien moet de container eenvoudig aan- en afgevoerd kunnen worden. Wij konden de container op onze oprit kwijt, maar als je onderhoud pleegt aan een woning zonder ruimte op het perceel kan het plaatsen van een container wel eens lastig worden. Dan is het aan te raden toch te kiezen voor big bags. Deze nemen minder ruimte in beslag. De volgende keer weet ik in elk geval zeker dat ik een container nodig heb en weet ik ook waar ik deze het best neer kan zetten. Je moet immers het personeel dat bij je aan het werk is ook voorzien van de juiste materialen. In dit geval was dat een container voor al het sloopafval dat vrijkwam in onze woning. Inmiddels is ons hele huis gestript en verkassen we vanavond naar het huis van mijn ouders. Daar zullen we de komende tijd bivakkeren, tot ons huis weer enigszins bewoonbaar is. Ik kan niet wachten tot ik eindelijk kan beginnen met het inrichten van onze nieuwe woon- en slaapkamer. Volgende week gaat de aannemer een begin maken met onze nieuwe badkamer. Daarvoor zochten we deze week tegels en sanitair uit. Spannend!

Posts created 13

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven