Kantoor aan een update toe? Vergeet deze ruimte niet

Om de zoveel jaar is elk kantoor wel aan een update toe. We focussen ons dan in de eerste plaats op ergonomisch meubilair, een nieuwe receptie of moderne decoratie om de oude te vervangen. Eén ruimte wordt hierbij nogal vaak overgeslagen: de toiletten. Nochtans zijn ze – hoe vreemd dat ook klinkt – deel van het visitekaartje van je bedrijf. Ontvang je klanten, dan is de kans groot dat ze ook je toilet bezoeken. En dan wil je toch geen slechte indruk nalaten? Deze tips geven de kleinste ruimte op kantoor ook de nodige uitstraling. 

Zorg dat alles werkt

Het klinkt vanzelfsprekend, maar de belangrijkste tip: zorg dat alles in de wc-ruimte perfect werkt. Daar ben je al zeker van? Controleer maar eens. Lopen alle kranen vlot, werken alle spoelknoppen? Zijn er geen zeepdispensers defect? Vaak worden defecten in de toiletten niet snel gerapporteerd, terwijl het wel een dagelijkse frustratie kan zijn voor je medewerkers en een slechte indruk voor je bezoekers. 

Om zeker te zijn dat alles werkt, vervang je best om de zoveel jaar de belangrijkste elementen. Toiletten zien er dan terug helemaal proper uit en kranen lopen veel vlotter. Overweeg zeker mooie designkranen zoals die van Hansgrohe of handsfree kranen. Die laatste zijn een pak hygiënischer. 

Wat is er aan de wand?

Vaak wordt er ook qua aankleding net iets te weinig aandacht besteed aan de toiletten op kantoor. Terwijl het best een drukbezette ruimte is. Bekijk deze ruimte eens met andere ogen: hoe zou je willen dat ze er thuis uitziet? Vaak ga je dan een aantal dingen noemen waar je op kantoor niet aan gedacht had. 

Hangt er bijvoorbeeld een spiegel boven de lavabo op kantoor? Ook dat is een echte meerwaarde. Na een lange vergadering wil een klant zich misschien even opfrissen alvorens door te gaan naar een volgende afspraak. Of misschien is het na de lunch wel handig om te controleren of er geen blaadje sla tussen de tanden is blijven zitten? 

Check, check, dubbelcheck

Is er iets frustrerender dan op toilet zonder wc-papier komen te zitten? Ja: op toilet op je werk zonder papier zitten. Ga dan maar eens een oplossing zoeken! Zorg dus dat de voorraden regelmatig gecontroleerd worden: wc-papier, zeep, handdoekjes… Niet alleen het poetspersoneel moet hier op letten, maar eigenlijk iedereen op kantoor. Zorg dat iedereen toegang heeft tot de sanitaire voorraadkast en maak er een gedeelde verantwoordelijkheid van om alles regelmatig aan te vullen. 

Het kleinste kamertje mag dan wel niet met de grote eer gaan lopen, het maakt wel degelijk het verschil! 

Berichten gemaakt 34

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven