Hoe laat je je zaak zo efficiënt mogelijk functioneren?

Een modern gestroomlijnd bedrijf, daar droomt elke zaakvoerder van. Bij ambitieuze en toekomstgerichte ondernemers blijft dit niet bij dromen. Zij gaan voor maximale automatisering en integratie van bedrijfsprocessen in hun organisatie.

Een krachtig ERP-systeem is hierbij een onmisbare tool. En als een dergelijke softwareoplossing ook nog eens gekoppeld wordt met slimme boekhoudsoftware, dan ligt de weg open voor een minimale foutenmarge, hogere productiviteit, extra tevreden medewerkers en klanten én hogere omzetcijfers.

Op zoek naar extra veerkracht en flexibiliteit

Als bedrijfsleider word je vandaag geconfronteerd met een werkomgeving die razendsnel en ingrijpend wijzigt. Wellicht werken jouw medewerkers enkele dagen per week van thuis uit. Ook is de kans groot dat je in de huidige volatiele economische omstandigheden – met stijgende prijzen en schaarse goederen – aankoop- en verkoopprognoses voortdurend moet bijstellen. En wat gedacht van eindklanten die massaal online bestellen en steeds veeleisender worden?

Of je nu een kleine kmo runt of een bedrijf met meerdere vestigingen, investeren in slimme ERP-software is en blijft een beslissing die rendeert. In elke sector – van horeca tot zakelijke dienstverlening – biedt ERP tal van mogelijkheden om interne bedrijfsprocessen vakkundig te stroomlijnen. Maar wat is ERP precies?

Wat is ERP?

ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Dit systeem verbindt en automatiseert bedrijfsprocessen binnen jouw organisatie. Het ERP-systeem zorgt ervoor dat alle betrokken partijen – van eigen medewerkers tot jouw accountant – toegang hebben tot dezelfde informatie over bijvoorbeeld voorraadniveaus, levertijden, bestellingen, financiën en personeel. Dit is mogelijk omdat alle informatie in een centrale database terecht komt. Een goed gekozen en ingericht ERP-systeem zorgt voor hogere productiviteit binnen jouw organisatie, waardoor je sneller kunt inspelen op veranderingen in jouw sector.

De voordelen van ERP-software

Elke zaakvoerder plukt de vruchten van ERP-software. Ben je eigenaar van een groothandel? Dan heb je altijd duidelijk zicht op voorraden, bestellingen en retours. Tegelijk voedt de software jouw webshop en verkoopapps. Verdien je de kost als zakelijk dienstverlener? Dan krijg je dankzij ERP meer greep op budgetten, snel inzicht in projecten en extra hulp bij tijdsregistratie en facturatie. Run je een productiebedrijf? Dankzij ERP-software ben je in staat om productieprocessen te stroomlijnen, voorraadniveaus te optimaliseren (via een zogenaamde Material Requirements Planning) en handige rapporten te draaien. Kortom: in elke sector is winst te boeken!

In de cloud? Doen!

Cloudgebaseerde bedrijfssoftware wordt alsmaar populairder. Sommige softwareaanbieders bieden trouwens alleen nog maar cloudtoepassingen aan. Omdat een ERP-systeem vaak het kloppend hart is van een bedrijfssysteem, is de nood aan maximale flexibiliteit en toegankelijkheid groot. Met een cloudgebaseerd ERP-systeem zijn jouw cijfers altijd up-to-date en kijkt iedereen, ook bijvoorbeeld jouw accountant, steeds naar dezelfde gegevens. Bovendien zijn de startkosten voor de cloud relatief laag (je kunt bijvoorbeeld digitaal een ERP-abonnement nemen) én ontlast je jouw eigen ICT-medewerkers van beheer en onderhoud. Zo hebben ze meer tijd vrij voor andere ondersteunende taken.

Koppeling met slimme boekhoudsoftware

De voordelen van werken met slimme ERP-software zijn duidelijk. Iedereen binnen jouw organisatie werkt met dezelfde informatie, terwijl de kans op fouten minimaal is. En het kan nóg slimmer! Want door jouw ERP-systeem te koppelen aan slimme software voor de boekhouding, heb je altijd en overal inzicht in actuele financiële cijfers. En kun je als zaakvoerder de beste beslissingen nemen, gebaseerd op betrouwbare data.

Nog niet overtuigd? Weet dan dat een ondernemer gemiddeld 7,5 uur per maand aan administratie verliest. Met slimme boekhoudsoftware werk je vlot online samen met jouw accountant en integreer je makkelijk zakelijke apps met jouw boekhouding. Het resultaat? Je kan tot 73 procent van jouw tijd op de boekhouding besparen!

Berichten gemaakt 34

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven