Koffie op kantoor

Na bijna twee jaar af-en-aan thuiswerk mag iedereen weer gewoon naar kantoor. Thuiswerk mag dan wel een blijver zijn, de meeste werknemers zijn echt blij dat ze – minstens een paar dagen – terug op kantoor aan het werk kunnen. Wat ze dan wel het meest gemist hebben? De praatjes met de collega’s. En waar vinden die praatjes meestal plaats? Inderdaad, aan de koffiemachine! Goede koffie blijft dus een belangrijke motivator op de werkvloer en komt de sfeer altijd ten goede. Toe aan een nieuwe koffiemachine? Wij geven tips! 

Versgemalen, niet te weerstaan

Hoe verser de koffiebonen gemalen zijn, hoe lekkerder de koffie. Heel wat koffieapparaten hebben ondertussen een reservoir voor koffiebonen en malen de koffie net voor het kopje gevuld wordt. Verser kan niet! Je kan online heel eenvoudig in grote verpakkingen koffiebonen kopen, vaak scheelt dat ook wel wat in aankoopprijs. Let wel op: dit soort machines zet je best niet in een ruimte waar aandachtig gewerkt wordt, want het malen maakt best wat lawaai. Zet deze machine liever in een kantine of aparte ruimte. En weet je wat? Maak het er meteen extra gezellig met een zithoek en voldoende koekjes. Succes gegarandeerd! 

Welke koffie kies je?

Het merk van de koffie is, naast de methode, van enorm groot belang voor de smaak. In een klein kantoor volstaat vaak een Senseo machine, maar als er meer koffie tegelijk moet gemaakt worden, is die al snel te klein. Wachten op je koffie zorgt voor frustratie en dat willen we net vermijden! Een merk dat echt geschikt is voor grotere machines en echt goede espressoapparaten is Segafredo. Dit Italiaanse merk is perfect geschikt voor goede, straffe koffie. Pluspunt: met dit merk ben je zeker van een duurzame en eerlijke keuze. Ze zijn namelijk zelf baas over het proces, van koffieboon tot verpakking en dragen duurzaamheid heel hoog in het vaandel. 

De koffiecorner

We zegden het eerder al: zet je koffieapparaat niet in een verloren hoekje, ergens vlakbij de toiletten. Geef het een prominente plaats. Maak er een echte rustplek van. Liefst staat deze machine in een aparte ruimte met heel wat groen, zijn er ontspannende zitplaatsen – zeteltjes in plaats van bureaustoelen dus – en is er ook ergens een koekje of vers fruit te vinden. Gaan de werknemers daar dan niet de hele dag zitten, vraag je je misschien af? Nee hoor. Onderzoek wees uit dat een aangename koffieplek de productiviteit net verhoogt. Het is beter dat je actief bent aan je bureau en kan ontspannen op een aparte plaats dan dat je nergens kan ontspannen en dan maar lummelt achter je pc-scherm.  

 

Berichten gemaakt 34

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven