led dimmer

Meer sfeer met een LED dimmer

Toen mijn man en ik in ons koophuis trokken hadden we eigenlijk nauwelijks budget voor een inrichting. We hadden ons droomhuis gekocht en hadden daardoor eigenlijk geen spaargeld meer over. Niet echt een verstandige zet, maar we hebben het uiteindelijk wel gered en zijn nog steeds erg blij met ons huis. Nu we wél weer spaargeld hebben konden we eindelijk een aantal klussen in huis aanpakken. We wilden bijvoorbeeld betere verlichting. Een aantal lampen was echt aan vervanging toe en gaf licht dat weinig sfeervol was. Met de donkere dagen in aantocht leek het mijn vrouw een goed idee eens te kijken naar alternatieven. Zij opperde toen LED-verlichting, met een dimmer. Ik had helemaal niet stilgestaan bij die optie, maar toen ze uitlegde waarom ze dat een goed idee vond was ik eigenlijk vrij snel overtuigd. LED-verlichting is een stuk zuiniger dan andere soorten verlichting. Bovendien kun je tegenwoordig ook eenvoudig een LED dimmer aanschaffen bij ledinbouwspotsled.nl, waarmee je je LED-verlichting eenvoudig dimt. We kozen uiteindelijk voor een combinatie van inbouwspots en stalampen, allemaal op basis van LED. We besparen straks enkele tientjes per jaar op onze stroomkosten. Alle kleine beetjes helpen, toch?

LED dimmer laten installeren

Ik kon natuurlijk zelf wel onze nieuwe stalampen neerzetten en de LED-lampen erin draaien. Het installeren van de LED dimmer was echter iets ingewikkelder. Uiteindelijk hebben we daarvoor een elektricien ingeschakeld. Je moet de dimmer echt goed instellen en zorgen dat er niet te veel spanning op komt te staan. Ik heb daar allemaal geen verstand van, dus het kwam goed van pas dat we een elektricien in konden huren. Als je zelf niet goed weet hoe je dat moet doen is het zeker aan te raden hier iemand voor in te huren. Het is zonde als je het verkeerd doet. Dat betekent in de praktijk namelijk dat je waarschijnlijk nieuwe lampen moet kopen. Dan heb je je investering er nog lang niet uit, natuurlijk. 

Milieuvriendelijke verlichting

Kiezen voor LED-verlichting is eigenlijk de meest milieuvriendelijke keuze die je op het gebied van verlichting kunt maken. Je bespaart energie, omdat de lampen erg zuinig zijn. Dat is natuurlijk fijn voor je energierekening maar ook voor het milieu. Er hoeft immers minder energie te worden opgewerkt om jouw lampen thuis te doen branden. Daarom stappen steeds meer mensen over op dit type verlichting. Bovendien hoef je het niet te laten voor de prijs of de mogelijkheden. Je kunt net zulk mooi licht krijgen met LED-verlichting als met vroegere gloeilampen. Er is dus geen enkele reden niet over te stappen. 

Posts created 13

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven