Verhuizen naar \’t Stad

Ben je geboren op het platteland en droom je er al langer van om in een echte stad te wonen? Of misschien woonde je altijd al in de stad en wil je er nooit meer weg? Elke reden is goed om naar de stad te verhuizen, want het leven is er erg sociaal en praktisch. Een bruisende stad als Antwerpen, ook gekend als ‘t Stad onder de Antwerpenaren, is fantastisch om te wonen. Wij geven je enkele redenen om naar ‘t Stad te verhuizen.

Metropool aan de Schelde

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen en wordt de metropool aan de Schelde genoemd. In deze lichtstad is je leven bruisend en valt er altijd wat te beleven. Waarom zou je er niet gaan wonen? Verhuizen naar Antwerpen is wellicht de beste beslissing die je kan maken. In Antwerpen is het gezellig om te wonen, want je kan er eindeloos shoppen, aan het water vertoeven bij zonsondergang, talloze musea bezoeken en noem maar op. Er worden dan ook veel activiteiten georganiseerd en ook het uitgaansleven bruist er. Een andere reden om naar Antwerpen te verhuizen is de bereikbaarheid. Centraal gelegen in Vlaanderen zijn ook andere steden makkelijk te bereiken, zowel met de auto als met de trein. Maar ook het openbaar vervoer in de stad is prima. Je neemt de bus of tram, maar even goed een step of Velo, de gekend rode deelfietsjes. Ook winkels en supermarkten zijn makkelijk te bereiken, zelfs te voet. Een auto heb je niet meer nodig, wat maakt dat je meer budget hebt voor een woning in het centrum van Antwerpen.

Gevel restaureren

Wie in Antwerpen wil wonen, beschikt maar beter over een hoog budget. De woningprijzen zijn er namelijk best hoog, zeker als je bijvoorbeeld een mooi uitzicht wil hebben over de kaaien en de Schelde. Anderzijds is deze stad wel ontzettend interessant om in te investeren. Heb je een mooi huurappartementje op het oog? Of misschien een oud herenhuis midden in de stad? De kans is groot dat dat appartement of huis al wat ouder is en dus moet opgeknapt worden. Heb je te maken met een oude gevel waar de verf afbladdert en zoek je iemand met kennis van zaken over schilderwerken in Antwerpen? Zoek dan naar iemand die gespecialiseerd is in de restauratie van oude gevels. Check ook even of die gevel niet beschermd is, want dat kan wel eens gebeuren in een oude stad. Start de renovatie van je huis steeds langs buiten en werk naar de binnenkant toe. Eenmaal de werken voltooid zijn, kan je al je spullen naar je nieuwe plekje verhuizen en genieten van een nieuw leven in deze wervelende stad.

Berichten gemaakt 34

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven