De administratieve medewerker is de rots van elk bedrijf

Op zoek naar een nieuwe baan en is Pietje Precies je bijnaam? Dan is wellicht een functie als administratief medewerker iets voor jou. De meeste mensen denken dat het werk van een administratief medewerker enorm saai is. Maar niets is minder waar. Als administratief medewerker ben je onmisbaar voor een bedrijf. Je bent een spin in het web en een alles-kunner!

Een baan voor de ultieme multi-tasker

Een goede administratief medewerker is als een rots in de branding voor elk bedrijf. Als administratief medewerker zorg je dat alles goed reilt en zeilt. Gaat er iets mis? Dan ben jij de redder in nood. Zonder een administratieve afdeling zou geen enkel bedrijf zich staande kunnen houden. Je beheert belangrijke zaken zoals agenda's, dossiers of financiën. Als administratief medewerker ben je verantwoordelijk voor alle belangrijke documenten en gegevens die rond gaan binnen een bedrijf. Mocht een van je collega's of een klant bepaalde informatie van bijvoorbeeld een aantal jaren terug nodig hebben, dan weet je precies waar je dit kunt vinden. Je houdt namelijk ten alle tijden overzicht over alle dossiers die je beheert en bent goed georganiseerd. Je speelt informatie kort en bondig door en bent communicatief sterk, zowel naar je collega's toe als naar klanten. Soms zul je ook klachten moeten afhandelen. Je bent breed inzetbaar en ondersteund meerdere afdelingen. Dit alles doe je natuurlijk structureel en nauwkeurig. Je bent een ster in het hooghouden van meerdere ballen. Een echte teamplayer. Een spin in het web!

Werken als administratief medewerker

Het is niet moeilijk om als administratief medewerker aan de slag te gaan. Online zijn er tal van administratieve vacatures te vinden bij verschillende bedrijven. Je hebt ook niet altijd ervaring nodig om ergens te kunnen werken. Er zijn veel bedrijven die starters aannemen en je gaandeweg alles leren wat je moet weten over het vak en de gang van zaken binnen het bedrijf. Een baan als administratief medewerker kan ook tijdelijk zijn, als je dat liever hebt. Steeds meer bedrijven zoeken naar een administratieve kracht voor een kortere periode als versterking voor bijvoorbeeld drie maanden. Zo kun je het eerst een tijdje uitproberen om te kijken of het werk wel echt iets voor jou is. En natuurlijk ook om te kijken of jij beschikt over de benodigde vaardigheden van de functie. Wil je gaan voor zekerheid en ben je op zoek naar iets vasts? Dan zijn er ook genoeg vacatures te vinden die iemand voor onbepaalde tijd willen aannemen. Hoe lang je ook beschikbaar bent, het is belangrijk dat je je kansen verspreidt. Er zijn dagelijks duizenden mensen aan het solliciteren, en als je je hoop op een vacature vestigt, heb je kans dat je die baan misloopt. Iets om rekening mee te houden als je begint met solliciteren, dus!

Posts created 13

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven