Liever lui dan moe!

Het leven als ondernemer is erg druk. Je wil je bedrijf draaiende houden, goed voor je werknemers zorgen én je bezighouden met het uitbreiden van het bedrijf. Het is dan fijn als je je niet druk hoeft te maken om kleine, vervelende klusjes. Om dit te bereiken kan je een aantal handige dingen aanschaffen. Dit heb ik uit ervaring geleerd en deze dingen heb ik voor jullie op een rijtje gezet. Lees daarom snel verder hieronder, in mijn handige blog.

Tip 1: afval weggooien

Allereerst is afval weggooien echt een rotklusje dat je veel tijd kost. Zeker als ondernemer met een winkel, werkplaats of iets in die richting, heb je gewoon veel te veel afval. Je bent dan elke dag misschien wel een paar keer bezig met je vuilniszakken naar de afvalbak brengen en dat is gewoon onnodig. Je kan namelijk ook makkelijk een rolcontainer huren en die aan de achterkant van je winkel of in je werkplaats zetten. Je werknemers kunnen dan zelf het afval in de rolcontainer gooien en jij hoeft niets meer te doen! Hoe ideaal?!

Tip 2: boekhouding

Ook je boekhouding is een klusje die je als ondernemer misschien beter aan iemand anders kan overlaten. Ten eerste natuurlijk weer omdat het je veel tijd en moeite gaat besparen, zodat jij kan focussen op andere dingen. Maar daarnaast ook omdat een boekhouder hier gewoonweg meer verstand van heeft. Hij zal dingen zien waar je zelf misschien nooit aan gedacht hebt. En allerlei handigheidjes weten om je geld het beste te beheren. Tijd om eens te kijken naar een boekhouder dus.

Tip 3: basisadministratie

Tot slot is het fijn om je basisadministratie aan iemand over te laten. Het voelt misschien gek om zoveel uit handen te geven, maar als je bedrijfje blijft groeien zal je na een tijdje wel moeten. Je kan nou eenmaal niet alles onder controle houden, hoe graag je dit ook zou willen. En er zijn genoeg slimme studenten die je hiervoor kunt aannemen. Misschien komen zij zelfs ook wel met ideeën die je nooit zelf had bedacht. Het kan bijvoorbeeld best nuttig zijn om een marketing of economie student hiervoor in te huren, omdat zij veel verstand van zaken hebben. En studenten hoef je ook niet zoveel te betalen, misschien kan je ze zelfs eerst voor een stage vragen! Als je niet zo goed weet hoe je met studenten in contact kan komen, zijn er vast wel kennissen die dit weten of bedrijven die kunnen bemiddelen. Ik wens jullie veel succes ermee!

Berichten gemaakt 35

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven