We hebben allemaal wel eens in het leven dat ons iets overkomt. Een ongeluk of een ziekte dat je opeens krijgt. Het kan zijn dat je niet-aangeboren letsel oploopt, of zoiets als longemfyseem of reuma. Dat zijn allemaal geen leuke dingen, die je mobiliteit ernstig kunnen beperken. Je wilt dan natuurlijk niet direct verhuizen, want je eigen veilige huis, daar wil je zo lang mogelijk blijven wonen. Dit kan gelukkig dankzij aanpassingen in de woning. Denk daarbij aan een tweedehands traplift. Een handig instrument dat op een accu werkt via het lichtnet. Je kunt hem eenvoudig aan je huidige trap laten bevestigen. De installatie duurt ongeveer vier uur. Houd wel rekening met een levertijd van soms acht weken. In sommige gevallen kun je voor de tweedehands traplift subsidie op de traplift prijs aanvragen.
Wat is de traplift prijs?
De traplift prijs kan variëren. Het hangt er helemaal vanaf welk model je wilt. Je kunt subsidie aanvragen via het VAPH of de Vlaamse aanpassingspremie (dat laatste indien ouder dan 65). Een traplift voor een rechte trap kost rond de 2000 euro, eentje voor een trap met kromming rond de 4000 euro. Tweedehands modellen zijn duurzaam, ze zien er als nieuw uit en kunnen nog jaren mee. In het geval van een vergoeding kun je niet altijd zelf het model uitkiezen, houd daar rekening mee. Alles wordt netjes bij je thuis opgemeten en bij plaatsing krijg je uitleg over de bediening. Deze is voor iedereen eenvoudig; je zult zelf merken dat dit handige hulpmiddel je een stuk rust zal brengen. Je hondje en de boodschappen kunnen ook mee in de tweedehands traplift.
Hoe werkt het precies?
Indien je hem in huis hebt werkt het als volgt: je klapt de voetensteun neer, alsook de zitting. Daarna klap je de twee armleuningen neer. Vervolgens draai je de stoel in de gewenste richting. Je moet in de stoel gaan zitten met je rug tegen de rugleuning. De stoel moet je in de oorspronkelijke positie plaatsen, en daarna de veiligheidsgordel om doen. Je drukt de bedieningsknop op de armleuning in, en je blijft de knop vasthouden tot je boven bent. De tweedehands traplift moet je altijd bij een laadcontact parkeren. Daarmee voorkom je dat de accu leeg raakt. Na het opstaan klap je de armleuningen, de zitting en de voetsteun in, en draai je de stoel weer terug naar de oorspronkelijke stand. Zo simpel is het! Schaf hem op tijd aan en wacht er niet te lang mee als er noodzaak is! De traplift prijs is voor iedereen betaalbaar met de juiste subsidie.