Dit moet je niet vergeten als je gaat verbouwen

Hoe overleef ik mijn verbouwing? Verbouwen kan stressvol zijn, maar met een beetje voorbereiding kom je al een heel eind. Zo moet je niet alleen op zoek gaan naar een goede aannemer (of zelf heel handig zijn), maar moet je ook rekening houden met vergunningen en de bijbehorende kosten. Kortom: een hoop zaken waar je aan moet denken bij de start van een verbouwing. Om je een handje te helpen, hebben we wat handige tips voor je uitgeschreven. Lees je mee?

Werk je plan uit in details

Een verbouwing is natuurlijk niet alleen maar dat ene muurtje afbreken, de keuken renoveren of een wc’tje hier en daar plaatsen. Een goede voorbereiding is het halve werk en daarom goed om alles eerst zorgvuldig uit te schrijven. Waar ga je bijvoorbeeld het afval laten van de verbouwing? Je kunt een container huren waar je al het sloopafval in kwijt kunt. Er zijn verschillende container verhuur prijzen te vinden en daarom zal er altijd wel een locatie en prijs voor jouw geschikt zijn. Dan kun je tenminste weer een onderdeel van je lange to-dolijst afstrepen. Je bent goed bezig!

Houd rekening met (extra) kosten

Je maakt altijd voorafgaand de verbouwing een korte opsomming van de verwachte kosten en uitgaven, maar dit zal helaas nooit zo uitpakken als je wilt. Denk bijvoorbeeld aan bouwleges aan de gemeente, een kraan huren tot parkeerkosten voor de aannemer. Kijk daarom vooraf goed welk geld je nodig hebt en probeer daarnaast ook een deel apart te zetten als buffer. Het is een fijne gedachte als je wat spaargeld achter de hand hebt voor onverwachte verbouwingskosten. Probeer eerst helder te krijgen wat een verbouwing ongeveer zal kosten en vraag vervolgens een offerte van de aannemer. Met deze offerte kun je ook bekijken of je eventueel een extra hypotheek kunt afsluiten voor de verbouwing.

Regel een tijdelijke woonplek

Enkele dagen niet douchen? Geen probleem! Totdat je straks drie maanden niet thuis kunt douchen, koken en moet leven met een campinggasstelletje. Daar wordt je toch wel iets minder vrolijk van. Met een verbouwing wordt het woongenot wel een stukje minder en daarom goed om hier alvast een plan voor te bedenken. Af en toe wegvluchten naar een hotelletje klinkt goed, maar je kunt ook kijken of je/jullie een tijdje bij vrienden of familie kunnen verblijven. Zo kunnen de bouwvakkers rustig aan het werk en kunnen jullie met een gerust hart de dagelijkse bezigheden blijven doen (zonder dat je wakker wordt in het stof). Je gezondheid gaat voor!

Berichten gemaakt 34

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven