Zo combineer je een hond met je werk

Een hond kost behoorlijk wat tijd. Je moet hem regelmatig uitlaten en verzorgen en je moet er natuurlijk ook af en toe mee spelen en knuffelen. Toch is een hond wel een enorm leuk huisdier. Veel mensen twijfelen over het nemen van een hond, omdat ze fulltime werken. Dit is begrijpelijk, want het kost dus veel tijd. Toch zijn er manieren om een hond en werk te combineren. In deze blog lees je hoe je dit kunt doen. 

De hond mee naar werk

Of je je hond mee kan nemen naar werk, ligt heel erg aan je werkgever. Als je werkgever flexibel is en het kantoor een huisdiervriendelijke werkplek is, dan kun je je hond gewoon meenemen naar werk. Het hangt er uiteraard ook van of je dit zelf wil. Als je snel afgeleid bent, is dit misschien niet het slimste plan. Heb je hier geen last van, dan is het zeker mogelijk om je hond mee te nemen. Er zijn een aantal dingen waar je dan rekening mee moet houden. Ten eerste moet je natuurlijk wel je collega’s om toestemming vragen. Als je echt een eigen afgesloten kantoor hebt, is dit minder dringend dan wanneer je met zijn allen in een ruimte werkt. Ten tweede moet je het kantoor uiteraard wel geschikt maken voor een hond die er de hele dag moet zitten. Zorg dat je een hoekje in het kantoor uitzoekt dat de hoek voor de hond wordt. Plaats hier om te beginnen een grote hondenmand, bijvoorbeeld een van de manden van het merk Beeztees. Daarnaast moet je er natuurlijk andere benodigdheden neerleggen, zoals hondenvoer, speeltjes en een bak water. Zorg dat je hond zich genoeg kan vermaken als jij de hele dag aan het werk bent. 

De hond thuislaten

De kans is groot dat je werkgever niet toestaat dat een werknemer een hond meeneemt naar kantoor. Bovendien kan het zijn dat je collega’s of jijzelf dit toch niet helemaal zien zitten. Wees niet getreurd, er is dan nog steeds een optie om een hond te nemen als je fulltime werkt. Het grootste probleem van fulltime werken met een hond thuis, is het uitlaten. Gelukkig bestaan er uitlaatservices die dit probleem op kunnen lossen. Zoek een uitlaatservice bij jou in de buurt die jouw hond ongeveer twee keer per dag uit kan laten (afhankelijk van de duur van je werkdag). Deze uitlaatservices zijn soms wel aan de prijzige kant. Om kosten te besparen, kun je bij je werkgever informeren wat de opties zijn van thuis werken. Wellicht kun je regelen dat je een of twee dagen in de week thuis kan werken. Deze dagen kun je dan zelf de hond uitlaten, wat veel in kosten scheelt.

Berichten gemaakt 34

Geef een antwoord

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven