Effectiever verhuizen

We hebben meerdere keren in ons leven dat we verhuizen. Sommige mensen verhuizen slechts een of twee keer, andere mensen verhuizen wel vijf of zes keer. Maar een ding kunnen we het allemaal over eens zijn. Verhuizen is niet de leukste bezigheid. Het is vaak heel veel werk, stressvol en chaotisch. Toch zijn er manieren om verhuizen makkelijker te maken. In dit artikel bespreken we een aantal tips en trips om makkelijker en sneller te verhuizen naar je nieuwe huis.

Eerst grote schoonmaak

Voordat je je spullen gaat verhuizen is het eerst een goed idee om het huis waar je nu woont eens goed op te ruimen. Je kunt waarschijnlijk een heleboel dingen weggooien die je toch nooit meer gaat gebruiken. Op deze manier maak je de verhuizing alweer iets gemakkelijker aangezien je simpelweg minder spullen hebt om te verhuizen. Het zal ook makkelijker om in te pakken als alles al netjes is schoongemaakt en opgeruimd.

Maak een budget en checklist

Wanneer je gaat verhuizen kun je een budget opstellen wat je wilt besteden aan de verhuizing. Bij een verhuizing betekent dit in principe wat je kunt uitbesteden. Heb je geld genoeg om een verhuisdienst in te huren? Kun je een aanhanger huren? Ga je het nieuwe huis zelf of laten verven? Etc. Sommige mensen zoals studenten hebben waarschijnlijk geen budget. Dan zul je alles zelf moeten doen of de hulp van vrienden en familie moeten inschakelen.

Koop goede verhuisdozen

Verhuizen is stressvol en frustrerend, hoe dan ook. Maar een van de ergste dingen die kan gebeuren is dat je met een volle doos naar de auto loopt en dan de doos aan de onderkant uit elkaar valt. Goede dozen kopen is daarom essentieel wanneer je wilt verhuizen. Het kost niet veel en kan een hoop hoofdpijn besparen.

Gebruik de vakantie

Als je een fulltimebaan hebt zal het ontzettend stressvol zijn om te verhuizen. Het kan heel slim zijn om een aantal vakantiedagen te gebruiken voor de verhuizing. Je zult het waarschijnlijk jammer vinden dat je deze dagen niet kunt gebruiken voor daadwerkelijk vakantie maar tegelijkertijd zal het een hoop stress besparen. Toen wij zelf verhuisden deden we dat in de zomer toen ook de kinderen vrij waren en mee konden helpen met de verhuizing.

Geniet van het nieuwe huis

Wanneer de verhuizing voorbij is zul je blij zijn dat het klaar is. Vaak zul je in de eerste weken na de verhuizing nog dingen afronden en beter maken maar dan kun je uiteindelijk volledig gaan genieten van je nieuwe huis.

Posts created 13

Geef een reactie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven